Biografie

 

Jonge jaren
Al van jongs af aan ben ik gek op muziek. Het begon met blazen op pennendopjes, maar daar bleef het niet bij. Op mijn 8e ben ik begonnen met panfluitlessen bij Gerard Rijken van Olst en vele jaren van les volgden bij onder andere Liselot Rokyta en Irina Osetskaya. Bij deze docenten kreeg ik les in verschillende stijlen van klassieke muziek en in het samenspelen in een ensemble.

Doordat ik in 2007 de derde prijs behaalde in het Prinses Christina Concours werd mij de kans geboden veel concerten te geven. Zo heb ik veel podiumervaring kunnen opdoen tijdens mijn tienerjaren. Op mijn 17e heb ik  tijdens mijn examenjaar van de Havo de vooropleiding panfluit gevolgd bij panfluitist Matthijs Koene, waar ik mij heb verdiept in moderne muziek, vaak speciaal voor het instrument geschreven.

Studeren!
Ondanks dat ik genoot van het instrument, kriebelde er toch wat. Naast panfluit vond ik  het ook erg interessant om andere instrumenten te spelen en les te geven aan kinderen. Dit resulteerde in de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Panfluit bleef mijn hoofdinstrument maar daarnaast kreeg ik ook les in didactiek, piano, zang en koordirectie. Dit laatste opende voor mij een heel nieuwe wereld waar ik erg enthousiast van werd!
Tijdens mijn studie Docent Muziek heb ik een extra studie gevolgd, genaamd: Music and Dementia. Deze studie is gericht op het contact maken met ouderen die leven met (vergevorderde) dementie door middel van muziek.

Vandaag de dag
Na mijn studie ben ik doorgegaan in de koordirectie. Via verschillende koren heb ik ervaring opgedaan als dirigent en inmiddels heb ik 4 keer aan de Kurt Thomas Cursus deelgenomen en de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici en pre-master koordirectie gevolgd. Momenteel studeer ik de Master Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Conservatorium van Utrecht, dirigeer ik een kamerkoor en ben ik actief bij verschillende koren in Zwolle.

Naast mijn werkzaamheden als koordirigent ben ik werkzaam als docent muziek aan Stad en Esch te Meppel, en workshopleider/panfluitist bij projecten met ouderen met Dementie.