Capella Zwolle

In januari 2020 gaat er een gloednieuw kamerkoor van start: Capella Zwolle. Een kamerkoor op projectbasis met ambitie, een artistieke visie en met een semiprofessioneel karakter. Capella Zwolle biedt gevorderde zangers en professionals de gelegenheid uitdagende muziek op een hoog niveau uit te voeren.

Achtergrondinformatie
Capella Zwolle is geboren uit twee passies: fantastische, uitdagende stukken op een hoog niveau uitvoeren en tegelijkertijd klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom gaat het bij Capella Zwolle om meer dan alleen de muziek – het gaat erom hoe we deze muziek bij de mensen kunnen brengen zodat zij verrast worden. Zodat zij zullen horen en zien hoe adembenemend deze muziek is.

Dit uit zich in de concerten die Capella Zwolle gaat geven. Allereerst wordt de muziek op hoog niveau uitgevoerd, maar daarnaast zullen de concerten een artistieke kant hebben die gericht is op het publiek. Bijvoorbeeld door visuele aspecten toe te voegen of creatief gebruik te maken van de concertlocatie. De artistieke kant van het concert heeft het doel om de muziek die klinkt te versterken.

Het eerste project – de Mis van Martin
Het eerste project van Capella Zwolle richt zich op de dubbelkorige mis van Frank Martin: een intiem, lastig, uitdagend en adembenemend stuk waar 32 gevorderde zangers voor nodig zijn in een dubbelkorige zetting. Rondom de mis van Martin is een a capella programma gevormd met muziek van Poulenc, Duruflé en de Klerk.

De uitvoering vindt plaats in de Theodorakapel: dé plek waar dit intieme stuk tot zijn recht komt. Het publiek kiest zelf waar hij of zij wil staan of zitten doordat er geen vaste rijen stoelen staan. Een programmaboekje is er niet waardoor het publiek onbevangen het concert in gaat. Visuele aspecten zorgen voor de nodige informatie rondom tekst en achtergrond van de stukken, en de dirigent geeft een inleidend praatje zodat het publiek weet waar ze naar gaat luisteren.

Ben jij een gevorderde zanger en heb je zin in een uitdaging?
Zing dan het 1e project in Capella Zwolle en geef je voor 1 november op bij Rachel Munneke via rachelmunneke@hotmail.com. Audities worden gehouden op 18 en/of 25 november. Er is nog ruimte voor:

  • 7 sopranen
  • 7 alten
  • 8 tenoren
  • 8 bassen

Meer informatie staat in onderstaand document.