Dirigent

Op het Prins Claus Conservatorium in Groningen ontdekte ik tijdens de lessen van Louis Buskens wat mijn passie is; het dirigeren van- en werken met koren. Sindsdien heb ik mij verdiept in koordirectie door verschillende opleidingen en cursussen te volgen.

Het afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan groep E van de Kurt Thomas Cursus (strijkorkest en groot koor), verschillende masterclasses zoals met Capella Amsterdam en Daniel Reuss, en op dit moment bereid ik mij voor op mijn afstudeerconcert van mijn Master Koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen.

Momenteel ben ik de vaste koordirigent bij de volgende koren:


Vox Flevium
Vox Flevium is een ambitieus kamerkoor in Swifterbant, die geniet van prachtige koorklanken in allerlei stijlen van de klassieke muziek. Van oude muziek tot hedendaags, niks gaat het koor uit de weg. Naast de ambitie vindt het koor het ook belangrijk tijd te maken voor gezelligheid, elkaar beter te leren kennen. Het gevolg: Vox Flevium is een erg hechte groep zangers, waar ik met veel plezier voor sta. Meer informatie: http://www.voxflevium.nl/

 

 

Het Zwols Vocaal Ensemble
Sinds september 2017 loop ik stage bij het Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad. Naast dat ik meezing in het koor krijg ik de kans om met de zangers op hoge kwaliteit aan mooie stukken van componisten als Bainton, Rheinberger en Purcell te werken en deze uit te voeren. Het Zwols Vocaal Ensemble zal tevens een groot onderdeel verzorgen van mijn afstudeerconcert.

 

 

Vocal@Motion
Vocal@Motion uit Steenwijk is meer een Vocal Group dan een koor. ‘Net even anders’ is hun motto en dit uit zich ook in het repertoire: musical, jazz, close harmony, maar ook Afrikaanse liederen en een tikkeltje pop. Met ongeveer 18 leden zijn ze erg bewegelijk en enthousiast, maar willen ze ook vooral veel kwaliteit bieden. Sinds mei 2015 ben ik hun dirigent.
Voor meer informatie: http://vocalatmotion.com/